SolidSun vyvinul vlastní systém, se kterým mají uživatelé vše podstatné o své FVE neustále po ruce

03.05.2024
Ostatní
SolidSun vyvinul vlastní systém, se kterým mají uživatelé vše podstatné o své FVE neustále po ruce
V době, kdy stále více lidí přechází na obnovitelné zdroje energie, probíhá pokročilý technologický vývoj nejen na straně jednotlivých fotovoltaických komponentů, ale také systémů jejich správy a řízení. Ty představují efektivní a spolehlivý nástroj, jak mít o solární elektrárně kompletní přehled a nepřetržitý dohled nad jejím správným chodem. SolidSun pro tyto účely vytvořil jednotný smart systém Klientské zóny, který slouží jako centrální místo pro kontakt mezi zákazníkem, společností a fotovoltaikou, a který všem svým klientům nabízí v rámci pořízení fotovoltaické elektrárny zdarma.

Bezpečnost a přesnost dat

Oproti mnoha konkurenčním aplikacím, které mají své kořeny zpravidla v Číně, Klientská zóna - Můj SolidSun pochází z interního IT oddělení SolidSun. To společnosti zaručuje plnou kontrolu nad jejím vývojem a bezpečností dat. Služba garantuje, že žádné informace nesdílí se třetí stranou a zajišťuje jejich stoprocentní ochranu. Díky lokálnímu nastavení a automatické synchronizaci s elektrárnami prokazuje Klientská zóna v přesnosti výsledků statistik a analýz chybovost pouze 4 %. Ostatním systémům řízení, které odesílají informace na zahraniční servery, hrozí chybovost až 40 %.

Výkon fotovoltaiky a řízení baterií

Uživatelé Klientské zóny vidí přehledné, detailní statistiky aktuální produkce elektrické energie a analýzy její spotřeby a směrování. Mohou tak efektivně plánovat a optimalizovat její výrobu, kontrolovat své úspory a v neposlední řadě dopady na životní prostředí. Modul pro chytré řízení baterií umožňuje jednoduché nastavení provozního režimu baterií a dává klientovi možnost řídit jejich nabíjení a vybíjení. Klienti SolidSun Energie navíc disponují řadou dalších funkcí a benefitů Klientské zóny, jako například výhodné nabíjení na spotu za nízké ceny v nočních hodinách.

Servis, návody, rady a doporučení

Aplikace poskytuje všechny potřebné návody, doporučení, tipy a triky pro snadnou práci s fotovoltaickou elektrárnou. Při potížích eviduje servisní úkony a sleduje jejich průběh, o kterém je uživatel automaticky informován.

Centrální úložiště dokumentů

V systému Klientské zóny jsou evidovány veškeré dokumenty k jednotlivým komponentům solárnímu systému. Záruční listy, návody, technické soubory jsou kdykoliv a snadno přístupné. Klient má prostřednictvím harmonogramu přehled o každém kroku realizace FVE od podpisu smlouvy přes instalaci až po pravidelné revize včetně termínů a aktuálního stavu.

Klientská zóna je nepostradatelným nástrojem pro stávající i budoucí majitele fotovoltaických elektráren. Zprostředkovává nejmodernější, spolehlivou a bezpečnou kontrolu nad vyrobenou energií a využitím obnovitelných zdrojů. Zatímco u ostatních dodavatelů fotovoltaiky vztah mezi zákazníkem a firmou po instalaci FVE končí, Klientská zóna v SolidSun funguje jako informační prostředí pro dlouhodobé partnerství. SolidSun aplikaci Klientské zóny vnímá jako klíčový prvek a neustále ji dále vyvíjí a aktualizuje o nové funkce a rozšíření.

VIDEO - Podívejte se z blízka co vše v aplikaci naleznete.