5 důvodů proč si pořídit fotovoltaiku

24.01.2023
Fotovoltaika
5 důvodů proč si pořídit fotovoltaiku
Proč si pořídit fotovoltaiku? Jaký je její vztah k životnímu prostředí a co se rozumí službou fotovoltaika na klíč? Vše se dozvíte v našem článku.

1. Šetrná k přírodě

Fotovoltaická energie je vytvářena z obnovitelného zdroje – ze slunce. Ke své životaschopnosti nepotřebuje uhlí ani ropu, jejichž těžba znečišťuje životní prostředí a narušuje rovnováhu ekosystému. Stačí jí světlo, které je na rozdíl od nerostných surovin věčné (nebo minimálně prozatím nevyčerpatelné). Fotovoltaika vyrábí také při zataženém či deštivém počasí a nerozhodí ji ani zima nebo napadaný sníh.

Shrnutí výhod

  • Je ekologická – čerpá z obnovitelného zdroje energie
  • Je schopná vyrábět energii i za nepříznivých podnebních podmínek

2. Ušetří peníze

Co fotovoltaika vyrobí, to vy spotřebujete. Protože vyrábí elektřinu zdarma a po celý den, sníží vaše náklady, ušetří peníze a pokryje spotřebu. A co se stane s elektřinou, kterou nespotřebujete? Ta se uloží do baterie na horší časy. Díky ní se stanete částečně nezávislými na tradičních zdrojích energie a jejich zdražování vás nebude nadále tolik ovlivňovat.

Shrnutí výhod

  • Je samostatná – vyrobí vlastní energii, kterou nikdo nezdraží
  • Sníží vaše náklady a pokryje spotřebu

3. Pořízení FVE je podporováno státem

Díky dotačnímu programu NZÚ (Nová zelená úsporám) můžete získat dotaci ve výší až 225 500 Kč, kterou SolidSun smluvně garantuje. Dotace dosahuje až 50 % celkových realizačních výdajů, které jsou řádně doloženy.

Shrnutí výhod

  • Pokryjete až 50 % nákladů na pořízení FVE
  • Vše za vás vyřídí SolidSun

4. Fotovoltaika bez starostí - na klíč

Fotovoltaika na klíč je pro klienty nepohodlnějším prostředkem k pohotovému přestupu z konvenčního zdroje energie na obnovitelný. Zákazník se nemusí starat o administrativu, o všechnu se postaráme my. Zařídíme veškeré dokumenty potřebné k realizaci, k získání dotace, zařídíme instalaci, údržbu i následný servis, který nabízíme ve dvouleté záruce.

Shrnutí výhod

  • Je nenáročná – zákazník se nemusí starat o administrativu spojenou s jejím pořízením
  • Stačí pár podpisů a můžete ji mít také

5. Fotovoltaika vám může i vydělávat

Stačí mít zajištěný výkup přebytků energie. Což je teď díky novele zákona a druhému "výrobnímu" EAN kódu jednodušší než kdy předtím. Proč je výhodné mít druhý EAN a co to pro vás jako mikrovýrobce energie znamená, se dočtete v našem předchozím článku. Solidní energie vám přináší nejen výhodný výkup přebytků energie z FVE, ale také dodávku elektřiny a plynu. Zajistěte vaší domácnosti energii, která vám dá víc.

Shrnutí výhod

  • Zužitkujete přebytky energie opravdu výhodně
  • Solidní výkup přebytků za spotové ceny bez potřeby