5 tipů, jak si vybrat správného dodavatele FVE

28.09.2021
Fotovoltaika
5 tipů, jak si vybrat správného dodavatele FVE
Přemýšlíte nad pořízením fotovoltaické elektrárny, ale na internetu jste se setkali s nepřeberným množstvím dodavatelů? Může být skutečně náročné najít toho správného. My se vám však pokusíme poskytnout vodítko, díky kterému najdete takového dodavatele, který bude vyhovovat nejen vašim potřebám, ale hlavně bude férový a spolehlivý.

Fotovoltaika / solární elektrárny / nzú / dotace / šetření / solární panely / FVE / rekuperace / zajímavosti

Přemýšlíte nad pořízením fotovoltaické elektrárny, ale na internetu jste se setkali s nepřeberným množstvím dodavatelů? Může být skutečně náročné najít toho správného. My se vám však pokusíme poskytnout vodítko, díky kterému najdete takového dodavatele, který bude vyhovovat nejen vašim potřebám, ale hlavně bude férový a spolehlivý.

Jistě jste zaznamenali, že s novými dodavateli fotovoltaiky se doslova roztrhl pytel. Mnoho z nich vyniká svým profesionálním přístupem, bohužel se však najdou i takoví, kteří svým jednáním vrhají na tento obor špatné světlo a svou snahu orientují pouze na maximalizaci zisku. Pokud chcete své peníze investovat správně, rozhodně se těmto firmám vyhněte a zaměřte se na následující body, které odhalí nepoctivé dodavatele.

Na co byste si tedy měli dávat pozor při výběru dodavatele?

  1. Příliš nízká cena

Firmy, které se na trhu objevily teprve nedávno se nemohou chlubit minulými projekty, proto se snaží nalákat nové zákazníky na velmi nízké ceny. Pro mnohé to může být opravdu silné lákadlo, ale buďte ostražití. Nízká cena často značí špatně sestavenou kalkulaci, nebo nedostatečnou informovanost firmy ohledně všech souvisejících nákladů (záruky, osvědčení, dotace, údržba apod.). Celková částka může být ve finále o hodně vyšší, než jste si mysleli.

  1. Nepřiměřeně dlouhá dodací lhůta

Nepsané pravidlo říká, že po podpisu smlouvy proběhne realizace projektu do tří měsíců. Pokud na provedení čekáte déle, něco tady nehraje. Důvodem může být to, že dodavatel nestíhá realizovat zakázky a potřebné komponenty „nejsou skladem“. Jste si však vědomi toho, že během čekání přicházíte o své peníze?

  1. Neprofesionální přístup

Můžete se také setkat s tím, že některé firmy bohužel navrhují své projekty kvůli provizím tak, aby získali maximální výši dotace od státu. Některé realizace nejvyšší míru dotace vyžadují, je však na posouzení skutečných odborníků, jaké řešení bude pro vaše bydlení nejefektivnější. Bohužel takové předimenzované projekty vám užitek nepřinesou a stávají se tak nevýhodnými.

  1. Pozor na univerzální balíčky

Balíčkové řešení sice mohou firmám ušetřit práci, ale ve fotovoltaice zkratky prostě neexistují. Každý projekt si zaslouží péči a perfektní řešení na míru, jen tak si můžete být jistí, že jste si vybrali férovou firmu, které jde hlavně o vaši spokojenost.

  1. Servis musí být samozřejmostí

Abychom vás nepřivedli v omyl, tak instalací spolupráce s firmou nekončí. Dodavatel FVE pro vás musí být k dispozici ve formě pravidelné servisní prohlídky, a to nejen v rámci záručního servisu. Ověřte si, že vám dodavatel nabídne monitoring elektrárny, nebo dokonce disponuje nonstop dohledovým centrem. Tak si můžete být jistí, že je o vaši elektrárnu dobře postaráno a vy se nemusíte ničeho obávat.

Pokud si nejste jistí a nechcete šlápnout vedle, nechte si od vybraných dodavatelů zaslat nezávaznou nabídku. Tento krok zjednoduší vaše rozhodování a eliminuje nevhodné kandidáty.

Jak si ještě usnadnit výběr dodavatele?

  • Buďte zvědaví, ptejte se na věci, které vás zajímají a nechte si vše vysvětlit
  • Zajímejte se o ukázky předchozích prací a požadujte záruky
  • Hledejte na internetu, diskuzní fóra a recenze vám prozradí mnohé
  • Zkoumejte informace na nezávislých tematických webech a portálech
  • Zažádejte o nezávaznou nabídku od více dodavatelů

Proč to zkusit právě s námi?

  • Solidsun působí na trhu od roku 2013 a za tu dobu jsme získali mnoho cenných zkušeností
  • Navazujeme dlouhodobé a korektní spolupráce
  • Máme za sebou více než 70MWp úspěšně zrealizovaných solárních elektráren a tato hodnota odpovídá položení více než 300 000 fotovoltaických panelů v 8 zemích EU
  • Navrhujeme taková řešení, která se maximálně přizpůsobí požadavkům klienta
  • Pro naše klienty máme k dispozici dohledové servisní centrum, které každý den kontroluje stav fotovoltaických elektráren. Máme tak přehled o případných poruchách, které vyřešíme dřív, než je zaznamená samotný zákazník.

Pokud vás zajímá více informací, nebo chcete získat nezávaznou nabídku na míru, stačí, když vyplníte kontaktní formulář na našich webových stránkách. Náš specialista se vám do 3 dnů ozve s vytvořenou sestavou, která pro vás bude tou nejvýhodnější.