Fotovoltaika a tepelné čerpadlo – ideální pár

06.07.2023
Fotovoltaika
Fotovoltaika a tepelné čerpadlo – ideální pár
Skupina SolidSun zahájila spolupráci se zavedeným výrobcem tepelných čerpadel TnG-Air a rozšířila tak nabídku pro své klienty.

Skupina SolidSun zahájila spolupráci se zavedeným výrobcem tepelných čerpadel TnG-Air a rozšířila tak nabídku o další produkty. Díky tomu si nyní můžete vaši domácnost vybavenou fotovoltaickou elektrárnou doplnit o tepelné čerpadlo a znatelně tak zvýšit její energetickou soběstačnost.

"Spolupráci se společností Solidsun jsme uvítali z několika důvodů. Jednak ji historicky vnímáme jako stálici na českému trhu v oblasti fotovoltaiky, a navíc jsme si jako hlavní cíl vytyčili budování renomé naší značky skrze solidní partnery. Vnímáme, že v tomto směru máme totožné cíle se společností SolidSun. Dále vnímáme, že je to vhodný partner na cestě ke spokojeným klientům, kdy samozřejmě bereme do úvahy i ekologické aspekty," uvádí Libor Moješčík, majitel a zakladatel společnosti TnG-Air.

O společnosti TnG-Air

Tepelnými čerpadly se zabývá od roku 1998 a vývoj svých technologií započal v roce 2004. Jejich první krůčky se pohybovaly především kolem technologií země – voda (hlubinné vrty) skrz tepelná čerpadla zahraničních značek. Svou příležitost však viděli v technologii vzduch – voda. Zejména poté, co se na trhu objevila nová ekologická chladiva a nový systém kompresorů inverter. "Už od začátku jsme naše tepelná čerpadla stavěli na této technologii. První produkce tepelných čerpadel jsme na základě speciálně přizpůsobených smluv ladili přímo u našich klientů, kteří se tak s námi spolupodíleli na vývoji naší technologie. Po vyladění celého systému jsme se nakonec pustili do ostré produkce našich tepelných čerpadel, která trvá a pokračuje dodnes," dodává Libor Moješčík.

Společnost TnG-Air klade vysoký důraz na kvalitu všech svých zařízení, a proto na vývoji spolupracuje s Technickou univerzitou v Ostravě a Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně. "Naše tepelná čerpadla testujeme v akreditovaných zkušebnách v Brně a Zlíně. Naši klienti si tak mohou být jistí přesností námi uváděných technických parametrů. Máme za cíl aplikovat v našich výrobcích využitelné novinky v oblasti tepelných čerpadel. Z tohoto důvodu jsme viděli jako potřebné stát se součástí evropské asociace EHPA. Zde také byla vedena iniciativa, kterou jsme přijali za svou a na naše tepelná čerpadla jsme poskytli záruku 10 let. Domníváme se, že naši zákazníci právem požadují výbornou péči. Na tepelná čerpadla poskytujeme bezkonkurenční záruku 10 let, a to včetně rychlého dojezdu a práce technika. Právě servis je u každého tepelného čerpadla to nejdůležitější. Proto máme vlastní servisní síť techniků, kteří jsou schopni pružně reagovat na všechny případné potřeby našich klientů," vysvětluje Libor Moješčík.

Dostáhněte maximální soběstačnosti

Využitím tepelného čerpadla a fotovoltaiky zároveň dosáhnete maximální úspory za energie. Kombinace těchto dvou technologií vám totiž při optimálním nastavení zcela nebo z velké části pokryje energetickou spotřebu domácnosti. Energie z FVE vám napájí jak domácí spotřebiče, tak teplené čerpadlo. To se vám následně postará o ohřev vody – v bojleru, bazénu anebo vířivce.

Technologie se vzájemně doplňují

Hlavní výhodou, plynoucí z využití obou technologií najednou, je energetická úspora v průběhu celého roku. Na podzim a na jaře probíhá topná sezóna, ale fotovoltaika vám i přesto vyprodukuje dostatek elektřiny nutné k pokrytí spotřeby domácnosti a napájení tepelného čerpadla. V létě je nejvíce účinná fotovoltaika, v zimě naopak využijete zejména teplené čerpadlo. Máte-li vybavenou domácnost jak čerpadlem, tak FVE, budete maximálně chráněni proti výkyvům cenám energií.

V případě dotazů nebo zájmu o jednu z technologií, vyplňte náš webový formulář a naši specialisté se vám ozvou.