Huasun HJT panely představují nejvýkonnější panely na trhu

04.12.2023
Fotovoltaika
Huasun HJT panely představují nejvýkonnější panely na trhu
Skupina SolidSun se stala jednou z prvních společností na českém trhu disponující moderními panely Huasun s technologií HJT, které díky dodatečné amorfní vrstvě na křemíkových článcích dosahují nejvyššího možného výkonu.

SolidSun neustále sleduje novinky na trhu s fotovoltaickými komponenty, které zvyšují výkon a efektivitu fotovoltaické elektrárny, případně usnadňují její instalaci. I proto jsme se stali jednou první společností na českém trhu disponující moderními panely Huasun s technologií HJT, které díky dodatečné amorfní vrstvě na křemíkových článcích dosahují nejvyššího možného výkonu.

Vyrobíte více energie, i když je zataženo

HJT panely využívají kombinaci nejmodernějších technologií. Obě vrstvy vyrábějí elektřinu z jiných částí světelného spektra, čímž se navzájem skvěle doplňují. Právě tato symbióza se nazývá Heterojunction technology (HJT). „Amorfní vrstva sjednocuje černou barvu destiček a zajišťuje až o 5-7 % více vyrobené energie z rozptýleného světla – dokáže získat více energie i při nižším slunečním svitu. Účinnost panelu je 21,16 %, čímž se stává jednou z nejvyšších na trhu v tomto rozměru panelu. Upřímně nás těší, že našim zákazníkům můžeme nabídnout ty nejvýkonnější panely,“ popisuje Martin Palarčík, člen představenstva skupiny SolidSun.

Hlavní výhody HJT panelů

  • Pokles výkonu pouze 90 % po 25 letech
  • Účinnost 21,16 % (nejvyšší na trhu)
  • Lépe zvládají teplotní výkyvy
  • Schopnost výroby z rozptýleného světla zvýšená o 15 % a 30 % z odraženého světla
  • Záruka na závady 15 let, na výkon 30 let

Technické parametry a životnost

Přední strana panelu má maximální výkon 460 W. Zadní strana panelu je schopna vyrobit až dalších 30 % energie z odraženého světla. Při vyšším počtu panelů však rychle dosáhnete optimálního pracovního napětí střídače (zpravidla 620 V) a maximalizujete tak zisky své FVE.

Panely v průběhu času ztrácí účinnost. Výrobci standardních panelů poskytují lineární záruku na pokles výkonu většinou na 80 % po 25 letech. Výrobci HJT panelů garantují, že po 25 letech bude zbývající výkon stále na úctyhodné hodnotě 90 %.

[@portabletext/react] Unknown block type "image", specify a component for it in the `components.types` prop

Máte zájem o fotovoltaickou elektrárnu s panely Huasun? Napište nám.