Pořiďte si fotovoltaiku s fixní cenou 2 Kč/kWh za výkup energie pro prvních 100 zákazníků.

Huasun HJT panely představují nejvýkonnější panely na trhu

Huasun HJT panely představují nejvýkonnější panely na trhu

04.12.2023
Fotovoltaika
Huasun HJT panely představují nejvýkonnější panely na trhu
Skupina SolidSun se stala jednou z prvních společností na českém trhu disponující moderními panely Huasun s technologií HJT, které díky dodatečné amorfní vrstvě na křemíkových článcích dosahují nejvyššího možného výkonu.

SolidSun neustále sleduje novinky na trhu s fotovoltaickými komponenty, které zvyšují výkon a efektivitu fotovoltaické elektrárny, případně usnadňují její instalaci. I proto jsme se stali jednou první společností na českém trhu disponující moderními panely Huasun s technologií HJT, které díky dodatečné amorfní vrstvě na křemíkových článcích dosahují nejvyššího možného výkonu.

Vyrobíte více energie, i když je zataženo

HJT panely využívají kombinaci nejmodernějších technologií. Obě vrstvy vyrábějí elektřinu z jiných částí světelného spektra, čímž se navzájem skvěle doplňují. Právě tato symbióza se nazývá Heterojunction technology (HJT). „Amorfní vrstva sjednocuje černou barvu destiček a zajišťuje až o 5-7 % více vyrobené energie z rozptýleného světla – dokáže získat více energie i při nižším slunečním svitu. Účinnost panelu je 21,16 %, čímž se stává jednou z nejvyšších na trhu v tomto rozměru panelu. Upřímně nás těší, že našim zákazníkům můžeme nabídnout ty nejvýkonnější panely,“ popisuje Martin Palarčík, člen představenstva skupiny SolidSun.

Hlavní výhody HJT panelů

  • Pokles výkonu pouze 90 % po 25 letech
  • Účinnost 21,16 % (nejvyšší na trhu)
  • Lépe zvládají teplotní výkyvy
  • Schopnost výroby z rozptýleného světla zvýšená o 15 % a 30 % z odraženého světla
  • Záruka na závady 15 let, na výkon 30 let

Technické parametry a životnost

Přední strana panelu má maximální výkon 460 W. Zadní strana panelu je schopna vyrobit až dalších 30 % energie z odraženého světla. Při vyšším počtu panelů však rychle dosáhnete optimálního pracovního napětí střídače (zpravidla 620 V) a maximalizujete tak zisky své FVE.

Panely v průběhu času ztrácí účinnost. Výrobci standardních panelů poskytují lineární záruku na pokles výkonu většinou na 80 % po 25 letech. Výrobci HJT panelů garantují, že po 25 letech bude zbývající výkon stále na úctyhodné hodnotě 90 %.

Máte zájem o fotovoltaickou elektrárnu s panely Huasun? Napište nám.