Kdy je nejlepší čas na pořízení solární elektrárny?

28.09.2021
Fotovoltaika
Kdy je nejlepší čas na pořízení solární elektrárny?
Podzim se na první pohled zrovna nejeví jako ideální měsíc k pořízení fotovoltaiky. Je zataženo, prší, slunečního svitu pomálu, možná ale budete překvapeni, že opak je pravdou. Proč? To se dozvíte v následujícím článku.

Fotovoltaika / solární elektrárny / nzú / dotace / šetření / solární panely / FVE / sluneční elektrárna

Podzim se na první pohled zrovna nejeví jako ideální měsíc k pořízení fotovoltaiky. Je zataženo, prší, slunečního svitu pomálu, možná ale budete překvapeni, že opak je pravdou. Proč? Čtěte dál a vše se dozvíte.

Kdy je nejvhodnější čas?

Spousta zájemců o fotovoltaické elektrárny své rozhodnutí odkládá na jaro. Od podepsání smlouvy trvá zhruba 3 měsíce než je možné elektrárnu nainstalovat na střechu, takže je právě teď nejvhodnější čas začít řešit tu vaši. U některých firem je tato doba v rozmezí 7 až 12 měsíců, naše firma patří k jedné z nejrychlejších na trhu. Teď je vhodný čas na výběr vhodné firmy a podepsání smlouvy, na realizaci nemusíte spěchat a na jaře začnete fotovoltaiku plně využívat. Ani nízkých teplot se bát nemusíte, díky mírnými zimám, které v posledních letech u nás panují, není problém solární elektrárnu nainstalovat i během nich.

Pokud ještě váháte a své rozhodnutí necháte na jaro, je faktem, že se ochudíte o 1/3 produktivního období, a to je přece škoda. Sezóna fotovoltaiky začíná už v březnu, kdy slunce začíná ukazovat své paprsky hojněji a pokračuje až do podzimu. Využijte proto plný potenciál solární elektrárny a nechte ji pracovat během nejproduktivnějších měsíců.

Proč fotovoltaiku?

Díky neustále se snižujícím cenám fotovoltaických komponentů a podpoře v rámci dotačního programu Nová zelená úsporám je fotovoltaická elektrárna častou a stále oblíbenější volbou pro rodinné domy. Životnost komponentů se díky novým technologiím zvyšuje a doba návratnosti investice snižuje, je tedy ideální čas této příležitosti plně využít. Díky dotačnímu programu vám smluvně garantujeme poskytnutí dotace až 170 000 Kč, velikost dotace se poté odvíjí od velikosti elektrárny a kraje, ve kterém bydlíte. Třetí vlna dotací NZÚ bude trvat až do října 2021.

Nejen, že díky fotovoltaice můžete využívat domácí spotřebiče, ale dokonce můžete ohřívat i užitkovou vodu. Sepsali jsme mnoho způsobů ve vaší domácnosti, jak využít solární energii, kterou jste si sami vyrobili. Díky našemu dohledovému centru a servisu se navíc o svou FVE nemusíte vůbec starat. V případě jakýchkoli problémů kontaktujeme mi vás a o vše se postaráme.

Pokud vás zajímá, jaká elektrárna se pro vás hodí, vyplňte kontaktní formulář a do my se vám ozveme s nabídkou šitou přesně vám na míru.