Když jsou klienti spokojení ...

21.09.2020
Reference
Když jsou klienti spokojení ...
Před časem se k nám dostala krásná recenze našeho klienta pana Víta z Želechovic, kterého jsme požádali o zpětnou vazbu v rámci realizace fotovoltaické elektrárny s úložištěm do baterií. A v dnešním článku najdete celou recenzi na naši práci.

Fotovoltaika / solární elektrárny / nzú / dotace / šetření / solární panely / FVE

Před časem se k nám dostala krásná recenze našeho klienta pana Víta z Želechovic, kterého jsme požádali o zpětnou vazbu v rámci realizace fotovoltaické elektrárny s úložištěm do baterií.

Nezávazná nabídka

Pan Vít projevil zájem o nezávaznou nabídku na míru, kterou jsme mu dle parametrů jeho domu sestavili. „Součástí nabídky byly situační skutečnosti přímo na mou nemovitost, tzn. že na základě toho jsem se s obchodním zástupcem předběžně dohodl, na kterou světovou stranu je nejvýhodnější panely umístit. Předběžně mi poradil, jak nejlépe vést elektroinstalaci od panelů k technickému koutu, který jsem si určil a zároveň je z něj ideální napojení k podružným rozvaděčům“, líčí pan Vít.

Protože Vyhláška Českého úřadu bezpečnosti práce a Českého báňského úřadu o odborné způsobilosti v elektrotechnice 50/1978 Sb. není panu Vítovi žádným tajemstvím, položil našemu obchodnímu zástupci otázku, kterou nevěděl. Samozřejmě nikdo není dokonalý a všichni nevíme všechno, tak obchodní zástupce zkontaktoval svého kolegu a vše si nechal vysvětlit. Na tuto situaci pan Vít vzpomíná takto: „v té chvíli jsem věděl, že při rozhodování, kterou firmu zvolit, si vzpomenu na tento okamžik.“ Bylo pro nás příjemným překvapením, že pan Vít náš přístup ocenil a řešení problému naopak vyzdvihl jako správný postup.

Během realizace nám situaci znepříjemnili bezpečnostní opatření v souvislosti s Covid-19, přesto nás velmi potěšilo, že pan Vít chválil i provázanost systematiky od podání žádosti o propojení fotovoltaiky k distribuční soustavě, přes plánování termínů samotné realizace a revize, až po výměnu elektroměru, kterou vyměňuje distribuce.

Instalace panelů na střechu

Pokládání panelů na střechu rodinného domu byl trochu oříšek, střecha byla cca 8 metrů vysoko, kterou navíc pokrývala stará taškový krytina. Mohlo tedy nastat reálné riziko prasknutí některé z tašek, proto jsme pana Víta upozornili, že během instalace panelů může podobná situace nastat. Čtyři tašky bohužel nápor nevydržely, pan Vít však měl v záloze náhradní a my jsme měli možnost škodu hned opravit.

Realizace elektroinstalace

„Musím říci, že jsou to opravdu odborníci, každá elektroinstalace v domě, na kterou se musí napojit, je jiná. Ještě před realizací se u mě elektrikáři zastavili, abychom se mohli domluvit na nejoptimálnějším řešení. Elektroinstalace klapla a během zkušebního provozu vám elektrikáři vysvětlí softwarové aplikace, které jsou fakt super. Velice chválím i grafy, celkové přehledy apod.“, vypráví pan Vít.

Tip pro vás: Před realizací elektroinstalace je dobré si uvědomit, kam umístíte baterie. Baterie potřebují stálou vnější teplotu, nejlépe v rozsahu 10 - 30 stupňů Celsia. Pokud budou vystaveny teplotám na či pod bodem mrazu, nebo naopak příliš vysokým teplotám (např. v podkroví), jejich životnost bude nižší. Proto je důležité pečlivě zvážit nejvhodnější místo.

Následná revize

„Revize byly provedeny cca po týdnu, poté vás bude informovat ČEZ o schválení napojení na distribuční síť. Do měsíce od první revize přijeli pracovníci vyměnit elektroměr. V současnosti čekám, že moje fotovoltaická elektrárna bude úspěšně připojena k ČEZ distribuci, což je poslední dokument pro získání dotace. Tím celá akce úspěšně skončí. Závěrem doufám, že mi bude fotovoltaika sloužit bezchybně k tomu, abych si třeba za 10 let řekl, že opravdu splnila, co jsem očekával - snížení nákladů za energie a návratnost“, uzavírá své povídání pan Vít.

A my děkujeme panu Vítovi za jeho upřímnou zpětnou vazbu a také za čas a důvěru, kterou vložil do naší firmy.