Máme řešení, pokud vás distributor odmítl připojit do sítě

19.06.2023
Fotovoltaika
Máme řešení, pokud vás distributor odmítl připojit do sítě
Provozovatelé distribučních soustav jsou aktuálně ve fázi, kdy některé z nově vzniklých fotovoltaických elektráren mohou odmítnout připojit k síti. SolidSun na tuto skutečnost reaguje a nabízí praktické řešení.

Zprávy z poslední doby přichází s informacemi o zamítnutí připojování dalších fotovoltaických elektráren k distribuční síti. S námi se však nemusíte bát, že by to byl váš případ. Vaši FVE distributor připojí, dočasně však bez možnosti posílat přebytky energie zpět do sítě.

Situaci vyřeší bezpřetokový rozvaděč

Limit kapacity distribuční sítě se velmi liší v každém městě či obci. Pokud jsou přetoky do sítě ve vaší oblasti distributorem zakázány, nevěste hlavu. Skupina SolidSun na tuto situaci reaguje a přišla s inovativním řešením v podobě bezpřetokového rozvaděče.S těmito typy rozvaděčů umožníme svým klientům instalaci FVE bez možnosti přetoků energie do distribuční sítě. Nemusíte se tedy bát, že by energie z Vaší elektrárny i přes zákaz proudila do sítě,“ vysvětluje generální ředitel skupiny SolidSun Martin Palarčík.

Jedná se o dočasné řešení reagující na aktuální situaci. Hned, jakmile bude povoleno poslat přetoky energie do sítě, omezovací funkci vypneme a vy tak můžete začít prodávat čistou energii z vaší FVE.

Jak to celé funguje?

Jedná se o technologii, která permanentně monitoruje energetickou výrobu i spotřebu vaší domácnosti a reguluje jí tak, aby nedocházelo k přetokům do sítě. V případě, že rozvaděč není schopen regulovat přebytky na nulu (např. z důvodu velkých výkyvů ve spotřebě), dojde k automatickému odfázování od sítě. Po 15minutovém intervalu se k ní střídač opět připojí. Režim zálohy zůstane aktivní a baterie jsou dobíjeny. V případě výpadku nebo vypnutí napájení modulu odpadne spínací kontakt relé a nedovolí přetoky do sítě.

Pokud se nacházíte v oblasti, kde může nastat výše zmíněná situace – tedy, že distributor může odmítnout připojit vaše FVE, obraťte se na nás. Naši obchodně-techničtí zástupci se vám co nejdříve ozvou a pomohou vám celou situaci vyřešit.