Podzim je nejvhodnější období pro pořízení FVE. Proč?

13.11.2022
Fotovoltaika
Podzim je nejvhodnější období pro pořízení FVE. Proč?
Věřili byste, že právě podzim je jako dělaný pro objednání fotovoltaiky? Čím dříve fotovoltaiku poptáte, tím dříve budete vyrábět svou vlastní elektrickou energii. Využijte první jarní paprsky.

Výhody řešení FVE na podzim

Proč je období podzimu jako dělané pro objednávku fotovoltaiky? Pořízení fotovoltaiky od A do Z není záležitost na pár dní, a proto je výhodné začít co nejdříve. Pokud pošlete poptávku v průběhu podzimu, můžete chytat už první jarní sluneční paprsky.

FVE na střeše na jaře

Pořízení fotovoltaiky není ze dne na den. Kompletní zařízení od A do Z trvá zpravidla 4-6 měsíců, a to zejména z důvodu vyřízení veškeré administrativy. Už jen vyjádření distributora o připojení vaší nové elektrárny může trvat až jeden měsíc. A při čekání na výměnu čtyřkvadrantového elektroměru se můžete opět dočkat lhůt kolem jednoho měsíce, dnes i více. Proto nečekejte se zasláním poptávky, ať můžete hned zjara využít nejlepších podmínek pro výrobu zelené energie.

Využití prvního jarního slunce

Výhodou je, že můžeme vytěžit co nejvíce již z prvního jarního slunce. V období března a dubna se s intenzitou slunečního záření zvyšuje také doba, kdy se slunce nachází na obloze. Kdo by začal s objednávkou na jaře, přijde právě o tyto benefity. V takovém případě bychom s instalací začali v období srpna, kdy se slunce pomalu přippravuje na zimu. Vyjma této nepříjemnosti je obecně kontraproduktivní instalovat systém v zimě, a to nejen kvůli snížení výkonu panelu kvůli menší intenzitě slunečního svitu.

Plánování montážních kapacit

Protože největší poptávka připadá právě na jaro, kdy se pomalými krůčky blíží léto a s ním plánování dovolených a výletů, můžete v období října a listopadu využít menší vytíženosti našich techniků. Najdete snáz společné termíny na schůzku nebo případnou realizaci.

Zdražování

Vidina zdražování, která navíc neustupuje, je v současnosti jednou z našich hlavních obav. Tento trend se podepisuje nejen na cenách energií, ale také na cenách služeb a materiálu. Čím dříve zadáte objednávku, tím méně vás poznamená zvyšování cen. Vyráběním vlastní zelené energie zvýšíte svou aktivitu na cestě k úsporám.

Investujte peníze ze šuplíku

S rostoucí inflací ztrácí naspořené peníze hodnotu. Vlastnictví fotovoltaiky může být bezvadným prostředkem k investici. V současnosti se vám peníze navrátí už za několik málo let. Dokonce platí, že fotovoltaika dokáže vytvořit vyšší výnos než dluhopisy a akcie. A co když budete chtít prodat dům? Fotovoltaika zvyšuje hodnotu vaší nemovitosti, podepíše se tedy i na konečné prodejní ceně.