Prohlášení: kompatibilita Goodwe K-ET 15–30 kW a Pylontech

03.05.2023
Ostatní
Prohlášení: kompatibilita Goodwe K-ET 15–30 kW a Pylontech
Na základě prohlášení výrobce technologií GoodWe, s kterým již dlouhá léta úzce spolupracujeme, vás musíme informovat, že došlo ke změně v původně deklarované kompatibilitě hybridních střídačů typu K-ET 15–30 kW a baterií Pylontech.

Vážení zákazníci,

na základě prohlášení výrobce technologií GoodWe, s kterým již dlouhá léta úzce spolupracujeme, vás musíme informovat, že došlo ke změně v původně deklarované kompatibilitě hybridních střídačů typu K-ET 15–30 kW a baterií Pylontech. Výrobce GoodWE nás ujistil, že pro střídače nové (druhé) generace GW 10 K-ET a GW 10 K-ET PLUS je kompatibilita s baterií Pylontech i nadále zachována.

Našim zákazníkům přinášíme již dlouhá léta pouze osvědčené technologie. Všechny technologie zároveň podrobujeme testování v naší laboratoři. Stejně tomu bylo i střídačů typu K-ET 15–30 kW. Proběhlo úspěšné testování střídačů GW ET15, ET20, ET25, ET30 na firmware střídače 30305 s baterií Pylontech H1 i Pylontech H2 již v 9/2022. Výsledky testů podporovaly deklarované prohlášení výrobce GoodWE o kompatibilitě nových střídačů a baterií Pylontech.

Bohužel ve světle nových události se k 3/2023 nepodařilo společnosti GoodWe tuto skutečnost naplnit, a to kvůli nedodržení procesů a požadavků na kompatibilitu na straně jejich dodavatele. „Přestože dbáme na kompatibilitu mezi našimi střídači a bateriemi, propojitelnost s třetími stranami je náročný proces, vyžadující spolupráci GoodWe a ostatních výrobců baterií,“ uvádí v prohlášení GoodWe. V dalším update FW již nebude podporován komunikační protokol Pylontech, baterie tedy po aktualizaci software na novou verzi již nebude podporována.

Museli jsme přehodnotit naše plány pro propojení baterií s hybridními střídači ET-30kW a naše úsilí zaměřit na vývoj a udržování kompatibility s GoodWe Lynx Home F a modely baterií GoodWe BYD a LG. V nadcházejících měsících neplánujeme vyvíjet žádná propojení s dalšími výrobci baterií. Jsme přesvědčení, že tento přístup je jedinou cestou, jak splnit náš závazek vysoké kvality,“ dodává GoodWe.

Pro zachování maximální kvality námi dodávaného řešení jsme proto nuceni od řešení Pylontech pro střídače GW K-ET 15–30 upustit.

Toto prohlášení vydáváme také jako upozornění pro další zájemce o střídače GoodWe K-ET 15–30 kW – pokud vám budou nabízeny zmiňované střídače, počítejte s nekompatibilitou s bateriemi Pylontech. Všechny naše zákazníky, kterých se tato situace týká, budeme kontaktovat a poskytneme adekvátní řešení. Jak jsme již výše uvedli, u střídačů nové generace GW 10 K-ET a GW 10 K-ET PLUS je kompatibilita s baterií Pylontech i nadále zachována.

Přečtěte si prohlášení společnosti Goodwe.