SolidSun rozšiřuje nabídku – FVE za pár korun

12.07.2023
Dotace
SolidSun rozšiřuje nabídku – FVE za pár korun
Státní dotační program NZÚ Light nyní výrazně usnadňuje pořízení fotovoltaické elektrárny pro seniory a domácnosti s nižšími příjmy. Dotaci lze využít na pořízení fotovoltaiky na ohřev vody, a to v maximální výši 90 000 Kč.

Dotační program Ministerstva životního prostředí Nová zelená úsporám Light nyní výrazně usnadňuje pořízení fotovoltaické elektrárny pro seniory a domácnosti s nižšími příjmy. Dotaci je možné využít na fotovoltaické a termické systémy na ohřev vody v maximální výši 90 000 Kč.

Kdo přesně má na NZÚ Light nárok

Program je určený pro seniory a domácnosti vlastnící nebo spoluvlastnící rodinné domy, kteří zde mají hlášený trvalý pobyt od 12. září 2022, anebo déle. Získání dotace NZÚ Light je zároveň podmíněno tím, aby žadatel a všichni členové domácnosti ke dni podání žádosti pobírali starobní nebo invalidní důchod 3. stupně, nebo v období mezi 12. 9. 2022 a dnem podání žádosti pobírali příspěvek na bydlení. Není však nutností, aby jej pobírali po celou dobu.

FVE za pár korun

Ve skupině SolidSun jsme rádi, že se NZÚ Light nově vztahuje i na pořízení fotovoltaického systému sloužícímu k ohřevu vody – proto jsme pro vás připravili možnost pořídit si FVE za pár korun. Fotovoltaika se tak stane dostupnější i pro ekonomicky znevýhodněné domácnosti, což plošně podpoří energetickou soběstačnost.

V SolidSun pro vás navrhneme sestavu s výkonem 2,76 kW (realizujeme i s nižším výkonem) a celková výše vašich nákladů po odečtení dotace se tak bude pohybovat od 1 Kč do 9 000 Kč – vše bude záležet na velikosti bojleru. Budete si tak moci dopřávat teplou vanu a ohřívat vodu, kdykoliv se vám zachce bez zbytečných obav z vysokých účtů za elektřinu.

Co musím udělat pro získání dotace

Po splnění všech výše vypsaných podmínek na základě doložení dokumentace o jejich pravdivosti, není již nutné dělat vůbec nic. Dotaci za vás následně vyřídíme a její vyplacení proběhne dřív, než začne celá instalace.

Chcete si pořídit fotovoltaickou elektrárnu s využítím dotace NZÚ Light? Kontaktujte nás a naši obchodně-techničtí zástupci se vám co nejdříve ozvou a se vším vám rádi poradí.