Tipy na dotace z programu Nová zelená úsporám 2020

18.09.2020
Dotace
Tipy na dotace z programu Nová zelená úsporám 2020
Chladné počasí se každým rokem tradičně opakuje, a proto hledáme ty nejlepší způsoby, jak si vyhřát naše domovy za nejnižší cenu. Můžete se spoléhat na dodavatele energií a jejich neustále rostoucí ceny, nebo vyzkoušíte jiný způsob.

Fotovoltaika / solární elektrárny / nzú / dotace / šetření / solární panely / FVE / sluneční elektrárna

Chladné počasí se každým rokem tradičně opakuje, a proto hledáme ty nejlepší způsoby, jak si vyhřát naše domovy za nejnižší cenu. Můžete se spoléhat na dodavatele energií a jejich neustále rostoucí ceny, nebo vyzkoušíte jiný způsob. Možná se může zdát nekomfortní nejít s davem, ale v takovém případě vám můžeme zaručit, že objevíte novou cestu, jak ušetřit a zároveň být hezky v teple.

Jak už jste nejspíš uhádli, jde samozřejmě o fotovoltaické elektrárny, na které se Solidsun specializuje skoro už 10 let. Mimo výstavby a instalací fotovoltaických systémů nabízíme i realizaci fotovoltaických elektráren na klíč a dodávky komponentů jako je konstrukční materiál, měniče nebo solární panely.

Na každou fotovoltaickou elektrárnu vám garantujeme dotaci z programu Nová zelená úsporám. Dotace z tohoto programu nejdou ze státního rozpočtu, tedy ani z kapes daňových poplatníků. Naopak pocházejí z emisních povolenek, které od České republiky odkoupí státy, které mají vyšší míru produkce CO2.

Celou dotaci vyřídíme za vás, takže nemusíte zdlouhavě vyplňovat formulář na stránkách Nová zelená úsporám. S radostí vám i přiblížíme na co se tato dotace vztahuj. Pokud jde o zdroje energie, tak z programu Nová zelená úsporám můžete získat dotace na:

  • solární termické a fotovoltaické systémy,
  • systém řízeného větrání se zpětným získáváním tepla z odpadního vzduchu (rekuperace),
  • výměnu elektrického vytápění za systém s tepelným čerpadlem,
  • výměnu lokálních topidel na tuhá paliva (např. kamna využívaná jako hlavní zdroj tepla na vytápění).

A co je obzvlášť zajímavé, tak můžete získat i dotační bonus při kombinaci s kotlíkovou dotací. Bonus získáte, pokud zkombinujete žádost o dotaci na zateplení, výměnu oken a dveří či instalaci solárního systému s dotací na výměnu nevyhovujícího kotle na tuhá paliva za jiný ekologický a úsporný zdroj tepla. Výše dotace u fotovoltaických solárních systémů se pohybuje mezi 35 000 – 155 000 Kč, navíc tato částka je o 10 % vyšší pro žadatele, kteří žijí v Moravskoslezském, Ústeckém a Karlovarském kraji a pro majitele památkově chráněných objektů (Nová zelená úsporám, 2019).

Všechny podrobné informace najdete na webových stránkách dotačního programu Nová zelená úsporám https://novazelenausporam.cz.