Ve dvou se to lépe táhne

25.06.2023
Fotovoltaika
Ve dvou se to lépe táhne
Společnost SolidSun nově zahájila spolupráci s osvědčeným českým výrobcem tepelných čerpadel – společností Acond. Spojením těchto dvou silných českých značek nyní můžete doplnit vaši fotovoltaiku i o tepelné čerpadlo.

Společnost SolidSun nově zahájila spolupráci s osvědčeným českým výrobcem tepelných čerpadel – společností Acond. Díky spojení těchto dvou silných českých značek nyní můžete doplnit vaši fotovoltaiku i o tepelné čerpadlo.

Proč FVE s tepelným čerpadlem

Pořízením tepelného čerpadla k fotovoltaice můžete dosáhnout maximální úspory za energie. Vzájemná kombinace těchto dvou technologií vám totiž při optimálním nastavení zcela nebo z velké části pokryje energetickou spotřebu domácnosti. Fotovoltaická elektrárna napájí elektrické domácí spotřebiče a teplené čerpadlo, které se vám následně postará o ohřev vody, ať už v bojleru, bazénu anebo vířivce.

Vzájemně se doplňují

Nespornou výhodou obou technologií je energetická úspora v průběhu celého roku. Na podzim a na jaře probíhá topná sezóna, ale fotovoltaika vám vyprodukuje dostatečné množství elektřiny k pokrytí spotřeby domácnosti a napájení tepelného čerpadla. V létě je vysoce účinná fotovoltaika, v zimě naopak nejvíc využijete teplené čerpadlo. Pokud tedy máte domácnost vybavenou jak čerpadlem, tak FVE, budete maximálně chráněni proti výkyvům cenám energií.

Obě technologie musí být v souladu

Je samozřejmě velmi důležité celý systém optimálně nastavit a velikost elektrárny uzpůsobit energetické a tepelné náročnosti domácnosti. Pokud máte například bazén nebo vířivku, určitě budete potřebovat větší elektrárnu. Stejně tak je potřeba zohlednit, kolik členů obývá domácnost a jak velký celý dům vůbec je.

Chcete vědět více informací? Napište nám pomocí webového formuláře.