Elektřina prudce zdražuje. Ta vaše ale nemusí.

28.09.2021
Fotovoltaika
Elektřina prudce zdražuje. Ta vaše ale nemusí.
Víte, že elektřina v Česku prudce zdražuje? Od začátku roku 2021 vzrostla její cena téměř o 36 %. Ale když budete mít fotovoltaickou elektrárnu, budete si vyrábět energii sami. Proč je to výhodné? Protože elektřinu, kterou si sami vyrobíte, vám nikdo nezdraží.

Elektřina v Česku zdražila o více než třetinuVíte, že elektřina v Česku prudce zdražuje? Od začátku roku 2021 vzrostla její cena téměř o 36 %. Už jste přemýšleli o tom, jaké by to bylo, kdyby vám elektřinu nikdo nemohl zdražit? S fotovoltaickou elektrárnou je to možné, protože elektřinu, kterou si sami vyrobíte, vám nikdo nezdraží.

Domácnosti jsou zatím ve výhoděJe pravda, že rostoucí ceny za elektrickou energii zatím pocítí jen velké výrobní podniky - například Škoda Auto. Ve výhodě jsou nyní domácnosti. Pár budoucích měsíců se jejich náklady za energie zatím nezmění. Proč? Zejména proto, že cena silové elektřiny tvoří u faktur pro domácnosti zhruba polovinu. Zbývající součástí je tzv. regulovaná složka - většinou zahrnuje platbu za distribuci a přenos elektřiny.

Jak se vyhnout zdražování?Existují způsoby, jak se věčnému zdražování vyhnout a zvolit tak alternativu, která bude šetrná pro vás, vaši peněženku i životní prostředí. Jde o využití solární energie za pomoci fotovoltaické elektrárny. Díky dlouholetým zkušenostem vám dokážeme navrhnout takové řešení, které bude optimální právě pro váš dům. Zároveň za vás zajistíme veškerou administrativu spojenou s vyřízením dotace a s připojením do distribuční sítě.

Proč je dobré pořídit si fotovoltaickou elektrárnu?

  • budete více energeticky soběstační
  • nemusíte se obávat zvyšování cen za elektřinu
  • můžete si zajistit výkup přebytků z FVE a naučit svou elektrárnu vydělávat
  • přispějete k čistějšímu ovzduší a zelené budoucnosti pro vaše děti

Garantujeme vám získání dotace na pořízení fotovoltaické elektrárny. Sestavíme ji přímo na míru vaší domácnosti. Pro více informací nás kontaktujte pomocí formuláře nebo volejte naši infolinku 800 400 506. Na všechny otázky vám rádi odpovíme.